Om snel af te vallen, moet je veel moeite doen. Dieet, goede voeding en een actieve levensstijl kunnen helpen. Dit kan echter niet genoeg zijn. Veel mensen hebben speciale medicijnen nodig. Deze kunnen verschillende werkzame bestanddelen en een verschillend werkingsmechanisme hebben, zodat mensen met obesitas keuzevrijheid hebben.

Artsen schrijven duizenden recepten uit om medicijnen voor gewichtsverlies te kopen en geven advies over het nemen van supplementen die iemand ondersteunen op weg naar een gezond gewicht. Zowel medicijnen als supplementen kunnen online worden gekocht.

Ja. Er zijn geen beperkingen voor het online kopen van medicijnen om af te vallen. De enige voorwaarde waaraan je moet voldoen is dat je een recept van een arts moet hebben om medicijnen op recept te kopen. Deze regel geldt echter ook voor het kopen van medicijnen bij een gewone apotheek, dus deze informatie kan je nauwelijks verrassen.

We staan erop dat je op verantwoorde wijze medicijnen koopt en alleen van legale verkopers. De enige manier om op afstand een recept en een snelle levering van medicijnen te krijgen, is door een bestelling te plaatsen op een gespecialiseerd medisch platform. Dit is een dienst die je helpt om op afstand een doktersconsult en een online recept te krijgen, en die de levering door het hele land organiseert.

Het bestelproces ziet er als volgt uit: registratie (eenmaal geregistreerd, hoef je het niet opnieuw te doen) ➡️ een geneesmiddel kiezen ➡️ een vragenlijst invullen die overeenkomt met het gekozen geneesmiddel ➡️ aanbevelingen ontvangen van de arts en de ontvangst van het recept bevestigen ➡️ de bestelling afronden en het pakket de volgende werkdag ontvangen.

We kunnen niet voorspellen hoe snel u alle stappen van het bestellen zult doorlopen, maar meestal duurt het enkele minuten, geen dagen of zelfs uren. Je hoeft geen afspraak te maken met een arts of te wachten tot je wordt geholpen door een medewerker van het online platform. Alle processen zijn zoveel mogelijk geautomatiseerd. Soms vraagt de arts aan klanten om aanvullende gegevens over de gezondheidstoestand te verstrekken. Het hangt er allemaal vanaf of je indicaties hebt voor gebruik en of je het juiste medicijn hebt gekozen. Maar zelfs als je het mis hebt, zal de arts waardevol advies geven en kun je precies kopen wat je echt nodig hebt.

Alle medicijnen voor gewichtsverlies die zijn goedgekeurd voor gebruik in de EU worden verkocht op het online platform. Je kunt de website van het Europees Geneesmiddelenbureau bezoeken en daar informatie vinden over goedgekeurde medicijnen. Je kunt ook het online platform bezoeken en de beschikbaarheid en prijs controleren van de medicijnen waarin je geïnteresseerd bent. Momenteel beschikbaar voor gewichtsverlies zijn:

De enige afslankmedicatie die zonder recept wordt verkocht is Alli met het actieve ingrediënt orlistat in een dosering van 60 mg. Sommige landen bespreken de mogelijkheid om orlistat zonder recept te verkopen in een dosering van 120 mg, maar er is nog geen eenduidige beslissing genomen en je hebt nog steeds een recept nodig om het te kopen.

Je kunt afslanksupplementen kopen zonder recept. Ze bevatten natuurlijke bestanddelen die minder contra-indicaties en bijwerkingen hebben dan medicijnen. Je moet in gedachten houden dat hun effectiviteit veel lager is dan die van medicijnen, maar met het juiste dieet en trainingsplan kunnen ze een zeer waardevol hulpmiddel zijn.

Medicijnen voor gewichtsverlies werken meestal door het onderdrukken van de eetlust (Wegovy, Saxenda) of door het blokkeren van de opname van vet dat met voedsel in het lichaam komt (Xenical). In geen van deze gevallen gaat het om het verbranden van je vetvoorraden. Je moet het vet dat in de loop der jaren is opgeslagen zelf kwijtraken. Medicijnen helpen je daarbij omdat ze het makkelijker maken om je aan je dieet te houden.

Om snel af te vallen moet je je eetpatroon drastisch veranderen en speciale vetverbrandende oefeningen doen. Om je gezondheid niet te schaden moet je een voedingsdeskundige raadplegen. Je moet jezelf niet gedachteloos beperken in eten, want met eten krijg je waardevolle voedingsstoffen binnen die je gezondheid waarborgen.

Als je op zoek bent naar medicijnen om snel af te vallen, maak je een fout. Medicijnen zijn ontworpen om over een lange periode te worden ingenomen en geleidelijk gewicht te verliezen. Dit is meestal veel beter dan snel een paar kilo afvallen. Het is niet alleen belangrijk om af te vallen, maar ook om je gezondheid te behouden of te verbeteren en om niet aan te komen na de behandeling.