Emigreren naar Spanje

Heb jij plannen om tijdelijk of voor lange tijd in Spanje te verblijven als ondernemer, expat, gepensioneerde of student? Op Vertrek naar Spanje vind je veel handige en praktische informatie. De informatie op deze site kan je bijvoorbeeld helpen bij het vinden van werk, een eigen onderneming starten, overwinteren, het vinden van een stage, het vinden van een talencursus. Daarnaast hebben wij een ruime selectie van koopwoningen in Spanje en bieden we je veel praktische informatie als je wilt verhuizen naar Spanje, je een huis wilt huren, wilt kopen of wil overwinteren in Spanje.

Verhuizen naar Spanje

Eén belangrijk en erg spannend deel van je emigratie is de verhuizing. De meeste mensen zijn niet in staat om zelf hun hele inboedel mee te verhuizen en nemen hiervoor een verhuisbedrijf in de armen. Heb jij dit al geregeld? Wij raden je aan om veel informatie hierover te verkrijgen. Een goede manier om dit te doen, is door offertes aan te vragen. Door het aanvragen van verschillende offertes krijg je advies van meerdere verhuizers en kan je gemakkelijk een goede verhuizer voor de laagste prijs vinden. Door het volgende formulier in te vullen ontvang je gratis vijf vrijblijvende offertes van verschillende verhuisbedrijven.

Werken in Spanje

Wil jij gaan werken in Spanje? Voor belangrijke informatie en handige tips over werken in Spanje kan je terecht op onze pagina hierover. Je vindt hier onder andere advies over het zoeken van een baan in Spanje, het schrijven van een sollicitatiebedrijf en hoe het er aan toe gaat op de Spaanse werkvloer. Ben jij opzoek naar vakantiewerk? Dan kan je terecht op onze pagina over vakantiewerk in Spanje.

Auto invoeren

Je vertrekt naar Spanje en wil je de Nederlandse auto meenemen? Dat kan prima! Op deze pagina van Vertrek naar Spanje kun je een aantal handige stappen volgen waarmee je makkelijker de auto kunt invoeren. Per regio kunnen er verschillen in dit proces zitten. Daarnaast vind je op deze pagina handige tips bij het invoeren. Wil jij hier meer over weten? Lees dan verder op onze pagina Auto invoeren

Digitale emigratiegidsen

Emigreren naar Spanje of denk je aan emigreren? Of ga je misschien werken in Spanje of wellicht een tweede huis kopen? De emigratiegidsen van Vertrek naar Spanje zijn dan ontzettend handig. In deze digitale gidsen staat veel nuttige informatie, bijvoorbeeld over het aanvragen van een N.I.E. nummer, het inschrijven bij de gemeenten, het vinden van werk, etc. Fijn aan de gids is dat deze in het Nederlands is en dat de, vaak lastig te vinden informatie, al voor jou is uitgezocht en in duidelijke taal is opgeschreven. Onmisbaar bij de zoektocht naar een woning, werk of studiegerelateerd onderwerp. Bekijk de gidsen hier.

Emigratiegidsen_optimized

Overwinteren

Wil jij de grauwe winter en herfstperiode in Nederland inruilen voor de Spaanse zon? Op onze pagina over overwinteren in Spanje vind je de leukste locaties om te overwinteren in Spanje en praktische tips om dit te realiseren.

Ervaringen van ondernemers in Spanje

Emigreer je naar Spanje om hier vervolgens een bedrijf over te nemen of misschien wel je eigen onderneming te starten? Misschien vind je het interessant om de ervaringen van andere Nederlandse ondernemers te lezen. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid je eigen ervaringen te delen. Verhalen en ervaringen van diverse Nederlandse ondernemers in Spanje kan je lezen op Vertrek naar Spanje. Meer informatie over het starten van een bedrijf vind je op onze pagina over het starten van een onderneming in spanje.

Feestdagen in Spanje

Spanje kent heel erg veel (katholieke) feestdagen. Deze worden uitbundig en uitgebreid gevierd. Dit betekent dan ook dat op de meeste feestdagen de Spanjaarden vrij zijn. Een paar voorbeelden van bekende feestdagen in Spanje zijn: Semana Santa, Corpus Christi, Feria de Abril en Tomatina. Vaak gaan Spaanse feestdagen gepaard met parades, muziek, dans en heel soms mascleta’s, Spaans oorverdovend knalvuurwerk. Één van de bekendste feestdagen in Spanje is misschien wel Las Fallas in Valencia, waarbij het begin van de lente wordt gevierd. Dit wordt onder andere gedaan met dagelijkse mascleta’s, parades met prachtige praalwagens en de verkiezing van de Fallera van het jaar. Meer informatie over de verschillende feestdagen kan je vinden op de feestdagen pagina van Vertrek naar Spanje.



Spaans leren

Wil je graag de Spaanse taal leren spreken? Waar kan dat nu beter dan in Spanje! Of je nu voor korte of lange tijd naar Spanje vertrekt, je gaat sowieso een geweldige tijd tegemoet! Op Vertrek naar Spanje vind je handige informatie over diverse steden waar je de taal kan gaan leren, onder andere in Salamanca en Barcelona of misschien wel gewoon in Nederland. Bij talencursussen in Spanje heb je vaak de mogelijkheid om ook aan workshops deel te nemen. Zo leer en proef je ook veel van de Spaanse cultuur.
meer informatie

Spaanse cultuur

Vertrek je tijdelijk of voor langere tijd naar Spanje? Dan zal je hoogstwaarschijnlijk in een hele andere cultuur terecht komen. Het is daarom handig om je alvast te verdiepen in de gebruiken en gewoonten waar je straks in komt te leven. Zo is in Spanje onder andere de mentaliteit anders (“mañana mañana”) en krijg je te maken met andere tijden (in de winkels, maar ook tijdens de lunch en het diner). Ook feesten en evenementen worden anders (en vaker!) gevierd in Spanje. Wil jij hier meer over weten? Lees dan verder op onze pagina over de Spaanse cultuur.

Woning in Spanje

Vertrek je naar Spanje? Ben je op zoek naar een huis, villa, chalet, huis, flat, finca of appartement in Spanje? Op Vertrek naar Spanje vind je handige informatie en tips om je bij jouw zoektocht naar een droomwoning te helpen. Hierbij is het zeer handig dat je al een woordje Spaans spreekt, om niet voor verrassingen te staan. Meer informatie hierover vind je op onze pagina’s over het huren of kopen van een huis.

Emigratietips

Als je wilt emigreren, moet je veel regelen en met veel zaken rekening houden. Kan jij hier wel wat hulp bij gebruiken? Op onze pagina emigratietips vind je tien tips om je op weg te helpen.