Welkom

Welkom op deze site. deze blog is een dochter van Leef je leven fit

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder welkom

7 voetverzorgingstips

Als mensen stoppen wij veel tijd in de verzorging van ons lichaam. Zo gaan we regelmatig naar de kapper en douchen we het liefst elke dag. Maar de verzorging van onze voeten vergeten we nog wel eens. Dit is juist heel erg belangrijk. Onze voeten hebben het namelijk zwaar te verduren. Ze dragen de hele dag ons gewicht en zorgen ervoor dat we op elke locatie kunnen komen. Bij een lange wandeling met slecht schoeisel heb je een vergrote kans op blaren op je voeten. En al dat eelt op je voeten maakt het ook niet mooier. Bovendien voelt dat ook niet erg lekker aan. Bij een lange blootstelling van je huid aan druk of wrijving ontstaat eelt. Dit is bij je voeten nogal vaak het geval. Bovendien wil niemand graag zweetvoeten hebben. Dit vergroot ook nog eens de kans op eelt. En zo zijn er nog veel meer verschillende problemen die bij je voeten kunnen voorkomen. Daarom is het dus belangrijk dat we onze voeten goed verzorgen. De volgende 7 tips helpen je bij het verzorgen van je voet.

1. Schoenen

Je schoenen zijn van groot belang voor de verzorging van je voeten. Je schoenen moeten goed passen. Hierdoor kan je blaren, likdoorns en eelt voorkomen. Stap ook nooit met blote voeten in je schoen. Draag altijd sokken in je schoenen. Bovendien moet je elke dag schone sokken dragen voor de hygiëne. Dit zorgt ervoor dat je minder last heb van zweetvoeten.

2. Voeten afdrogen

Na het douchen is het erg belangrijk da je je voeten goed afdroogt. Let hierbij op dat je ook tussen je tenen extra goed afdroog. Dit verkleint de kans enorm op schimmelinfectie. Zo heb je geen last meer van het bekende zwemmerseczeem.

3. Teennagels knippen

Je teennagels knippen klinkt natuurlijk erg logisch. Wat je niet bekend in de oren zal klinken is dat je je teennagels recht moet knippen en niet rond. Als je je teennagels rond knipt, zou er mogelijk een ingroeiende nagel kunnen ontstaan. Dit is heel erg pijnlijk. Daarom moet je dus de hoekjes van je teennagels niet afknippen. Bovendien kan je je nagels het beste na het douchen knippen. Je nagels zijn dan zacht. Dit voorkomt beschadiging van je nagels of tenen. Een nagelschaar van goede kwaliteit is natuurlijk ook gewenst.

4. Voetenbadje

Een voetenbadje is erg verfrissend voor je voeten en dit doet ze dan ook goed. Neem vooral na het sporten of een lange wandeling een lekker voetenbadje. Het beste is om het in lauw water te doen. Bovendien moet je wat zout in het badje doen. Als je 10 minuten je voeten laten bengelen in het voetenbadje knappen je voeten er goed van op.

5. Voeten scrubben

Je kan je voeten regelmatig scrubben met een milde scrub. Zo verwijder je dode huidcellen en vooral ook eelt. Krijg je de eelt niet weg met een scrub kan je ook een eeltvijl gebruiken. Hierdoor krijg je lekker zachte voeten en ze worden er ook nog eens mooier van.

6.Voeten sprays en crèmes

Ook een goede verzorgende voetencrème helpt je om je voeten lekker zacht te maken. Tegenwoordig bestaan er veel crèmes en zalfjes die je hierbij kunnen helpen. Voor zweetvoeten hebben ze tegenwoordig ook een speciale spray. Deze heeft een antibacteriële samenstelling die de stinkvoeten minder laten stinken. Jodium wordt ook gebruikt, maar heeft geen bewezen effect.

7. Pedicure

Een pedicure maakt jouw voeten ook weer blij. Een pedicure weet namelijk als geen ander hoe belangrijk voetverzorging is en wat een voetverzorging goed maakt. Zo laat je je voeten lekker verwennen. Bovendien geeft een pedicure advies over ongemakken die je hebt met je voeten. Een pedicure maakt je voetverzorging dus echt af.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Voetverzorging

Een voet/of enkeloperatie: niet niks

Vele mensen zullen ooit aan hun voet of enkels geopereerd worden,. Dit is namelijk een veel voorkomende plaats in het lichaam waar, door intensief of verkeerd gebruikt, slijtage of breuken in kunnen ontstaan. Een operatie is dan vaak de enige oplossing.Omdat wij onze voeten en enkels uiteraard heel erg veel gebruiken is een operatie hier aan erg ingrijpend voor ons leven van alledag.Wat doe je dan ook na de operatie en hoe ga je om met een revalidatieperiode?

Na de operatie

Na de operatie wordt er vaak een gipsspalk aangelegd. Je gaat naar huis met de gipsspalk en het verband hiervan wordt na ongeveer twee weken verwijderd en direct nieuw aangelegd. Gemiddeld gezien heb je vier weken een gipsspalk. In die periode is begeleiding door middel van een fysiotherapeut nog niet nodig omdat je je voet op dat moment nog niet kunt gebruiken en deze nog rust nodig heeft. Het is dan ook belangrijk dat je voet in deze periode zo min mogelijk wordt gebruikt. Loop of steun hier dan ook niet op en zorg er zeker voor dat het gipsverband ook niet nat of vochtig wordt.

Wanneer je te maken hebt met zwellingen van de voet is het belangrijk dat je je voet zo hoog mogelijk houdt. Dit zorgt er namelijk voor dat de zwelling verminderd. Zeker de eerste week na de operatie zal zwaar zijn omdat je te maken hebt met veel zwelling zodat de voet gaat kloppen wanneer deze niet genoeg naar boven ligt. Dit gevoel zal echter al snel minder worden maar je kunt hier zeker ook nog een paar maanden last van houden. Het is belangrijk om er voor te zorgen dat je je kuitspieren goed spant en ontspant om de bloedcirculatie te optimaliseren , je tenen goed te bewegen en oefeningen regelmatig te herhalen om het herstel te verbeteren en daarnaast trombose te voorkomen.

Na de operatie zal na de eerste twee weken het eerste gips worden verwijderd. Op dat moment wordt de wond gecontroleerd en worden ook eventuele hechtingen verwijderd. Infectie van de wond wordt gecontroleerd. Ook wanneer je tussendoor ergere klachten begint te krijgen kun je het beste altijd even contact opnemen voor een controle van de wond. Na vier weken zal er ook een röntgenfoto worden gemaakt om te controleren of de wond en de operatie helemaal in orde zijn. Hierna krijgt men loopgips, dit is onderbeenloopgips waar je al een beetje kunt in gaan lopen, met kleine passen en niet met volle ondersteuning. De vet of de enkel kan bij veel oefening wat dikker worden, best is om op dat moment deze wat met rust te laten.  Acht weken na de operatie mag het gips er helemaal af, men krijgt dan meestal een zogenaamde ‘walker’ mee naar huis. Dat is een steun voor het onderbeen waar op mag worden gelopen of gestaan.

Revalidatie

Zodra het gips is verwijderd kan het revalideren beginnen. Het kan zo zijn dat men na de operatie niet meer de bewegingsvrijheid heeft die men voorheen had. Wanneer sprake was van slijtage kan het zijn dat er een heel andere manier van bewegen aangeleerd dient te worden. In dat geval is het belangrijk voldoende tijd te steken in de revalidatie en voldoende oefeningen te doen. Revalidatie na een operatie kan in het buitenland, vaak is dit erg intensief waardoor men een kortere periode bezig is met de volledige revalidatie. Daarnaast kan ook gekozen worden voor revalidatie in een centrum in Nederland of voor het maken an vast afspraken bij een fysiotherapeut.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Voeten

Bezoek aan de pedicure

Uit een onderzoek van 2009 is gebleken dat ruim een kwart van de volwassen Nederlanders aangeeft dat zij voor de verzorging van voeten een pedicure inschakelen. Dat is in totaal ruim 3 miljoen mensen. Ondanks dat men verwacht dat er de meeste bezoekers aan de pedicure vrouwen zijn, zijn er bij mannen meer voetproblemen dan bij mannen.pedicure

Ook is gebleken dat veel mensen die een bepaalde aandoening zoals diabetes of reuma hebben, een pedicure bezoeken om letsel te voorkomen. Bij 58% procent van de pedicurebezoeken is gebleken dat er sprake is van medische noodzaak. Hiervan krijgt slechts 12% van de bezoekers de kosten van de verzekeraar vergoedt.

Er wordt verwacht dat de medische noodzaak van voetverzorging snel aan belang zal winnen, omdat er een toename van diabetespatienten en vergrijzing plaats vind in Nederland. Hierdoor zal er mee aandacht komen voor voetverzorging. Van het totaal aantal mensen die in de pedicure behandelstoel plaatsnemen hangt er 11 procent samen met diabetes. 7 procent hangt samen met reuma. Ook de voeten van oudere mensen vragen om meer gespecialiseerde zorg. 34 procent van de pedicurebezoeken heeft met andere aandoeningen te maken.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Uncategorized

Bezoek af en toe eens een pedicure

Heeft u er wel eens aan gedacht wat uw voor eigenlijk voor u doen? Ze mogen zo af en toe best wat meer aandacht krijgen dan de dagelijkse douchebeurt. Hiernaast bevordert een beetje extra zorg een ontspannen gevoel. Met goede kousen, passende schoenen en regelmatig scrub- en crèmebehandeling voorkomt u al problemen. Maar er is nog veel meer wat u kunt doen: bezoek af en toe eens een pedicure.

Voetverzorging bij een pedicure begint met een zorgvuldige analyse over mogelijke ziektebeelden, afwijkingen van de voeten, drukplekken etc. Vervolgens wordt de geschikte behandeling uitgekozen. Worden er problemen die buiten de behandelingsmogelijkheden liggen geconstateerd, zal u doorverwezen worden naar een andere behandelaar. U kunt uw voeten ook af en toe masseren met Arganolie, Arganolie is een natuurlijk product met veel vitaminen en mineralen en laat uw voeten heerlijk zacht aanvoelen.

Risicogroepen

De risicogroepen voor voetproblemen zijn diabetes-, reuma- en spastische patiënten, oudere mensen en mensen met de ziekte van Parkinson. Mensen die vanwege hun beroep hun voeten tot het uiterste pushen, hebben deskundige voetverzorging nodig om voetproblemen te voorkomen. Voetproblemen kunnen ook ontstaan als bijwerking van medicijngebruik.

De medische noodzaak van goede voetverzorging wordt steeds belangrijker. Het belang en de preventieve kracht van goede voetverzorging is van invloed op de gehele gezondheid van de cliënt. Deskundigen verwachten dat er de komende vijf tot tien jaar meer dacht nodig is omtrent voetverzorging. Een gespecialiseerd en medisch pedicure kan door middel van zorgvuldige analyse en voetverzorging voetproblemen bij risicopatiënten tot een minimum beperken.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Voetverzorging

Panty tips

Wat kun je doen tegen ladders in je panty? Kun je ze wassen, en wat is dan de beste manier? Een laddervrije panty bestaat vandaag de dag helaas nog steeds niet. Je kunt ze wel langer gebruiken als je onderstaande tips volgt.

Panty aantrekken

Wanneer je de panty aantrekt, die dit dan met uiterste zorg. Verwijder eerst je ringen en andere sieraden die je aan je handen draagt en zorg ervoor dat er geen scherpe haakjes of puntjes aan je nagels zitten.

Kapotte panty

Een panty die helemaal kapot is kun je niet meer dragen, maar je hoeft de panty zeker niet weg te gooien. Een panty kan ook een ideaal schoonmaakmiddel zijn. Gebruik je kapotte panty bijvoorbeeld om je schoenen op te poetsen. Doordat ze geen pluisjes achterlaten zijn ze ook uitermate geschikt om je ramen, spiegels en keramische kookplaat weer mooi te laten blinken.

Panty wassen

Om een panty mooi in vorm te houden is het raadzaam om ze met de hand te wassen en daarvoor shampoo te gebruiken. Was je ze toch liever in de wasmachine, maak dan gebruik van een wasnetje om te voorkomen dat de panty stuk gaat. Let op: je moet je panty nooit strijken!

Ladders in je panty

Net als bij een klein krasje op een autoruit is het ook bij een panty verstandig meteen actie te ondernemen zodra je een scheurje, gaatje of haakje bespeurt. Een manier om het verder uitscheuren te voorkomen is door een beetje haarlak op het gaatje te spuiten, of om deze te voorzien van een laagje transparante nagellak. Heb je een belangrijke (zaken)afspraak, neem dan eventueel een reserve panty mee.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Panty

Benen Ontharen

Wanneer je je voeten goed verzorgd om bijvoorbeeld in de zomer lekker zonder schaamte met open schoenen over straat kan, wil je er natuurlijk ook voor zorgen dat je benen goed verzorgd zijn.
Het ontharen van benen is voor vele vrouwen een ware plaag. Wanneer je de haartjes net hebt verwijderd, komen ze binnen de kortste keer weer terug. Hierbij worden verschillen gebruikt die soms ook niet al te aangenaam zijn zoals hete was, botte scheermesjes en allerlei cremes.
Met behulp van IPL kan men permanent de benen ontharen, waardoor je voor altijd van dat vervelende haar af bent. IPL staat voor Intense Pulsed Light, waarbij men door middel van licht-energie die in warmte wordt omgezet de haarzakjes beschadigd. Door het beschadigen van de haarzakjes komen er geen nieuwe hare, waardoor u voorgoed van het ontharen af zult zijn.
Men kan ontharen thuis of op locatie laten doen door de specialisten van Hair Remove. Een behandeling van het onderbeen duurt 25 minuten per been. Er zijn wel verschillende behandelingen nodig om geheel van uw beenhaar af te zijn. Het aantal behandelingen die u nodig heeft is afhankelijk van het haartype. De experts van Hair Remove werken met de allerbeste apparatuur en kunnen daarom tot wel 3 behandelingen per maand doen. Het zou kunnen zijn dat u na de behandeling bijvoorbeeld nog 1 keer per jaar terug moet komen om het geheel bij te houden.
De IPL techniek wordt gebruikt voor zowel mannen als vrouwen en wordt ook voor verschillende lichaamsdelen gebruikt en niet alleen voor de benen. Het ontharen doet nauwelijks pijn, omdat de apparatuur met dynamische koeling werkt. Naderhand kan men enkele uren last hebben van een lichte roodheid op de benen.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Uncategorized

Golden Rose Magnetic nagellak

Een reactie plaatsen

juni 12, 2012 · 15:25

100% nauurlijk product tegen stijve spieren en gewrichten

Image

De spray die sinds 28 september 2009 op de markt is, is speciaal ontwikkeld voor het behoud van Vitale en Flexibele spieren, pezen en gewrichten.
De spray stimuleert de doorbloeding van de spieren en de huid.
De spray gaat de bloedvaten activeren door eerst te koelen (ong. 5 min.) waarna het doorwerkt tot de spieren, pezen en gewrichten.
Daarna zal het, de te behandelen zone intensief verwarmen voor ongeveer 45 minuten, om zo de doorbloeding te bevorderen.

De VitalFlex Spray is uiterst doeltreffend bij vermoeide, verzuurde, gespannen en stijve spieren.
Ook bij krampen, (spier) blessures, kneuzingen, stijve nek, verrekkingen en blauwe plekken biedt het product de perfecte ondersteuning en verlichting.
De inhoud van de spray bestaat voor 100% uit natuurlijke ingrediënten.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Uncategorized

Nagelafzuigers

Image

Nagelafzuigsysteem

Meer en meer mensen worden opgeleid tot nagelstyliste. In dit leuke vak stellen zij zichzelf en de klant echter elke dag vrij aan gevaarlijke gassen en stofdeeltjes.

Wanneer men werkt met kunstnagels krijgt men te maken met nagels die gemaakt zijn van stug plastic, beter bekent als acryl. Het is inmiddels al vele jaren bekend dat werken met acryl verschillende lichamelijke klachten kan veroorzaken. De meeste klachten zover bekend zijn: irritatie aan de ogen, huid en de luchtwegen (wat o.a. astma kan veroorzaken).

Het Beauty Line systeem van Filtronic filtert vervuilde lucht die vrijkomt in schoonheidssalons. Het filtersysteem is mobiel en kan gemakkelijk verplaatst worden binnen de werkruimte. De mobiliteit is een groot voordeel omdat men niet altijd op dezelfde plek zijn of haar werk doet.

Het filtersysteem zal 99,97% van de gefilterde lucht terug de ruimte inblazen als zuivere lucht!

De Beauty Line is gemakkelijk te installeren en te gebruiken, het werkt snel en efficiënt en hierdoor zal de werkomgeving voor zowel het personeel als de klanten in de betreffende schoonheidssalons weer optimaal gezond worden.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Uncategorized