‘Kennispartner van het onderwijs en
sociale domein, expert op het gebied van arbeidstoeleiding.’

Ben jij ook werkzaam als arbeidstoeleider vso en pro?

Dan ben je dagelijks bezig om jongeren te begeleiden naar de juiste plek op de arbeidsmarkt. Het is jouw taak om de juiste match te vinden zodat jongeren niet alleen zinvol aan het werk kunnen, maar ook gemotiveerd raken om hun plek in de maatschappij zo zelfstandig als mogelijk in te nemen.

Zowel het vinden van de juiste bedrijven als het motiveren en coachen van deze jongeren op een manier die specifieke aansluit bij hun behoefte, is een behoorlijke uitdaging.

Daarnaast ben je enorm gedreven om alle betrokken partijen op de juiste manier te informeren. Ouders, werkgevers en collega’s te adviseren. Je bent beroepskeuzeadviseur, coach, netwerker en intermediair. Dat vraagt nogal wat aan kennis en kwaliteiten!

 

Opleiding en

trainingen

Een goede opleiding en diverse trainingen
speciaal ontwikkeld voor professionals
die werkzaam zijn in het vso en pro.

Het kennis-

abonnement

Als lid van het kennisabonnement beschik je altijd over
de actuele informatie met betrekking tot wet- en regelgeving
heb je toegang tot de kennisbank
en neem je deel aan netwerkbijeenkomsten.

Onze boekjes

2024

Voor iedereen die te maken heeft met stage en uitstroom:
Het Werkboekje
Het Netwerk-in-beeld-boek

Herken je dit?

  • Je ervaart regelmatig dat het een behoorlijke puzzel is om stagebedrijven te vinden die aansluiten bij de competenties en begeleidingsbehoeften van jouw leerlingen.
  • De veranderingen in wet- en regelgeving volgen elkaar soms zo snel op, dat je het gevoel hebt niet altijd volledig op de hoogte te zijn.
  • Je hebt de indruk er aan tafel bij de gemeente niet altijd het optimale uit te kunnen halen voor je leerling.
  • Je ervaart dat je als stagefunctionaris binnen de school veel alleen uit moet vogelen en hebt behoefte aan uitwisseling met collega’s in hetzelfde vakgebied.
  • Het motiveren en coachen van jouw leerlingen vraagt om een specifieke benadering, dit vind je soms een behoorlijke uitdaging.

Dan ben je bij ons aan het juiste adres! In de Opleiding Arbeidstoeleiding krijg je antwoord op al jouw vragen, tips & trics voor in jouw praktijk en ruimte om jouw casuïstiek in te brengen. En daarna? Dan blijf je met het Kennisabonnement altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

“Ook al zit ik al jaren in het vak, deze opleiding biedt me meer dan genoeg nieuwe informatie en inzichten om mijn activiteiten aan te scherpen.”

Stagecoördinator praktijkonderwijs

Stagecoördinator praktijkonderwijs

“Fijn om één klik verwijderd te zijn van actuele kennis, snel antwoord op je vragen te kunnen krijgen en een netwerk te hebben van collega’s die dagelijks met hetzelfde bezig zijn!”

Stagebegeleider vso

Stagebegeleider vso

“Een super handig boekje! Top dat alle wet- en regelgeving van het onderwijs en sociale domein in heldere taal is toegelicht.”

Stagebegeleider vso

Stagebegeleider vso